Bir Öğrenci Gözünden Hacettepe Üniversitesi

Bir Öğrenci Gözünden Hacettepe Üniversitesi

1.Öğrenci Görüşü :

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü, Ankara Beytepe mevkiinde kuruludur. Kampüs Ankara-Eskişehir yolunun 20. kilometresinde 5.877.628 m² alan üzerinde kurulmuştur.

Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olan diş hekimliği, eczacılık, hemşirelik, sağlık bilimleri ve tıp fakültesi dışındaki fakültelerin hepsi Beytepe Kampüsü'nde bulunmaktadır. 2019 yılında Ankara Devlet Konservatuarı’nın da buraya taşınmasıyla birlikte yerleşkedeki toplam fakülte sayısı 10'a yükselmiştir. Kampüs ayrıca 10 enstitü ve 2 yüksekokula da ev sahipliği yapmaktadır. 

Öğrencilerin, akademisyenlerin ve kampüste çalışan diğer insanların yerleşke sınırları dışına çıkmadan birçok işlerini halledebilmeleri amacı güdülerek tasarlanan Beytepe Kampüsü'nde birçok kafeterya ve yemekhane, bir adet banka, bir adet cami, iki alışveriş merkezi ve Hacettepe Hastaneleri'ne bağlı bir adet hastane bulunmaktadır.

Eskişehir Yolu üzerinde bulunan kampüse metro ve otobüs yoluyla ulaşım mümkündür. M2 Kızılay-Koru metro hattının Beytepe durağından kampüsün içine düzenli olarak ring yapan EGO otobüsleri hizmet vermektedir. Ayrıca; Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversiteye hibe edilen 5 adet otobüs sayesinde de ücretsiz ulaşım seferleri düzenlenmektedir. Yine ABB tarafından tasarlanan ve hayata geçirilmesi planlanan 'Şehir içi Bisiklet Yolu' projesinin bir kısmı da Beytepe Kampüsü'nü kapsamaktadır. Dokuz etaptan oluşacak olan ve ilk aşaması için yapım çalışmalarına başlanan bisiklet yolunun bir bölümü de Beytepe Kampüsü ve ODTÜ arasında inşa edilecektir. Bu sayede kampüse hem alternatif bir ulaşım seçeneği hayata geçirilecek hem de yeşil kampüs uygulamaları çerçevesinde çevreci bir model benimsenecektir.

2.Öğrenci Görüşü :

Tam 3 sene önce lise son sınıftaydım. Üniversite ziyareti yapacaktık. Ankara'daki 3 üniversite olan Gazi, ODTÜ ve Hacettepe’yi gezecektik. Hacettepe Üniversitesi'ne geldiğim an şunu dedim “İşte olman gereken yerdesin, ama burada tam olarak bulunman için sadece önünde bir sınav var. İnşallah burayı kazanacaksın.” "Hacettepe Üniversitesi’ni kazandınız." ibaresini duyunca dünyalar benim olmuştu. Ülkenin en büyük ikinci şehrindesin. Akademik kültür seviyesi yüksek bürokratik bu şehri kazanmak beni hayallerime bir adım daha yaklaştırmıştı. Okula ilk ayak bastığım günü hatırlıyorum. Babamla gitmiştim. Kampüs o kadar çok büyük ki hala bilmediğim yerleri var. Hani derler ya "İlim kokuyor, bilim kokuyor diye. Üniversitede ilk otostop deneyimi yaşamıştım ilk kampüs günümde. Benim bulunduğum Beytepe kampüsü yaklaşık 40 bin kişilik. Metro ve EGO ile ulaşımı sağlıyoruz. Her şey elinin altında. Ülkenin belki de internet ve altyapı kalitesi en iyi üniversitesidir. Kışları ilk kar Beytepe’ ye yağar. Yüksektir rakımı ve merkezin dışındadır. Uzak olması gözünüzü korkutmasın. Ulaşımı rahattır. Aynı zamanda ülkenin en iyi senfoni orkestralarından biri olan Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası da bu sene Beytepe Kampüsüne taşındı. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuar binası da burada bulunmaktadır. Her hafta Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nın ücretsiz senfoni dinletisi olur. Ben giderdim bu dönem virüs engel oldu, nasip olmadı. Bakalım, önümüzdeki dönemlere. Birçok ünlü de buradan mezun olmuştur. İnternetten de bulabilirsin. Çeşit çeşit insanlar var. Anlatmak zor yaşamak gerek biraz. Benim bölümüm olan sosyal hizmetleri en iyi ve üst düzey olarak veren üniversite burası. Alanında uzman harika hocalar doçentler, doktorlar, öğretim görevlileri. Harika bir yer gerçekten. Bu kadar anlatabildim. Biraz da yaşamak gerek. İnşallah burayı yazar ve kazanırsınız. Hakkınızda en hayırlısı neyse o olsun kardeşlerim . Allah'a emanet olun.

3.Öğrenci Görüşü :

Hacettepe İşletme bölümü öğrencisiyim. İlk olarak üniversite hakkında sonrasında bölüm hakkında bir şeyler aktarayım. Beytepe kampüsünde öğrenci yurtlarında kalıyorum. Eğer Hacettepe’de okuyorsanız bu büyük bir nimet bunu Hacettepe’de okuyanlar bilir çünkü ulaşım olarak Beytepe kampüsü şehir merkezine uzak bir yerde kalıyor ve eğer kampüs dışındaysanız ve özel aracınız yoksa kampüse ulaşmak en az 1 saatinizi alıyor. Fakat kampüs bence Türkiye’nin en güzel en yeşil kampüslerinden biri. Kampüste yaşamak gerçekten çok güzel. Eğer şehir dışından gelecekseniz ilk olarak yurtlara başvuru yapmanızı tavsiye ederim.  Çünkü kampüs dışı ulaşım biraz sorunlu, her ne kadar çözülmeye çalışılsa da.

Kampüste maalesef sosyal hayat biraz İslami olarak çok hoş değil o yüzden yeni mücahitlere ihtiyacımız var. Tabi ki Allah rızasını gözeten kardeşlerimizin sayısı da az değil. Eğer istenirse güzel bir kardeşlik ortamı bulunması zor olmuyor. Buna öncülük eden ilk yer Beytepe Gazze Camii. Gelelim kendi bölümüme. İİBF İşletme. Çok iyi hocaları var ama eğitim kalitesi tam istediğim gibi değil. Mutlaka kendinizi ekstra geliştirmeniz gerekiyor. Eğer Hacettepe işletmeye gelmek istiyorsanız iş olanakları bakımından mezun olunca beni kaparlar düşüncesinden çıkmanız gerekiyor. Çünkü ülkenin durumu maalesef buna izin vermiyor.